زنبور عسل
#دلایل_اثبات_وجود_خدا_از_دیدگاه_دانشمندان_جهان
_______________
و أَوْحى رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذي مِنَ الْجِبالِ بُيُوتاً وَ مِنَ الشَّجَرِ وَ مِمَّا يَعْرِشُونَ
و پروردگار تو به زنبور عسل «وحى» و الهام غريزى نمود كه: از كوهها و درختان و داربستهایی كه مردم میسازند، خانههايى برگزين!
And your Lord revealed to the bee saying: Make hives in the mountains and in the trees and in what they build:
ثمَّ كُلي مِنْ كُلِّ الثَّمَراتِ فَاسْلُكي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاً يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِها شَرابٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوانُهُ فيهِ شفا لِلنَّاسِ إِنَّ في ذلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
سپس از تمام ثمرات و شيرهی گلها بخور و راههايى را كه پروردگارت براى تو تعيين نموده، بهراحتی بپيما! از درون شكم آنها، نوشيدنى با رنگهای مختلف خارج میشود كه در آن، شفا براى مردم است؛ بهیقین در اين امر، نشانهی روشنى است براى کسانی كه میانديشند!
Then eat of all the fruits and walk in the ways of your Lord submissively. There comes forth from within it a beverage of many colours, in which there is healing for men; most surely there is a sign in this for a people who reflect.
﴾QURAN, AN-NAHL, 68 – 69 :heavy_minus_sign: القرآن، النّحل، ۶۸-۶۹﴿
_________________________
ارل چستر رکس، EARL CHESTER REX، مؤلف کتاب «تجزیهی بردارها»:
در عالم حشرات کافی است که ما شانههای کندوی زنبورعسل را مورد مطالعه قرار دهیم، آنوقت درخواهیم یافت که چقدر نظم و ترتیب و شباهت کامل بین آنها وجود دارد.
هزاران کندو در سراسر دنیا به شکل هندسیِ دقیق و یکنواختی ساختهشدهاند؛ اگر این کارها و کارهای متعدد دیگر وجود یک عقل «آفریننده» و راهنمایی و کنترل «صانعی توانا» را ثابت نکند، آنوقت باید دانش مرا بسیار ناچیز و بیارزش شمرد.
: اثبات وجود خدا، The Evidence of God، ص ۲۱۳، جان کلوور، چاپ سوم.
به گزارش خبرگزاری فرانسه يک تيم سه نفره از دانشمندان بريتانيايی و چينی موفق شدهاند با زير نظر گرفتن نحوه ساخت کندوی زنبور عسل چگونگی شکلگیری سلولهای منظم اين سازه طبيعی را کشف کنند.
دانشمندان میگویند بهرغم نقش آشکار قوانين فيزيک و رياضی در شکلگیری کندوی زنبور عسل درنهایت نمیتوان نقش زنبورها را در ايجاد اين شاهکار طبيعی انکار کرد.
تيم پژوهشی ياد شده درنهایت در گزارش خود اين تحقيق – که در نشريه «رويال سوسايتی اينترفيس» به چاپ رسيده، – مینویسند: «نمیتوانيم از [نقش آنها] چشمپوشی کنيم، همچنان که نمیتوانيم از ديدن چگونگی گرم کردن، ورز دادن و نازک کردن موم توسط زنبورها شگفتزده نشويم.»
هزاران سال است که انديشمندان به شدت مجذوب مهندسی بیبدیل کندوی زنبورعسل شدهاند. هرکدام از سلولهای مومی درون يک کندو به شکل يک ششضلعی زيبا و بینقص ساخته شده و دیوارههای نازک آن آنقدر قدرت دارند که نهتنها ساختار کندو را حفظ میکنند بلکه هوشمندانهترین روش برای نگهداری عسل را نيز ارائه میدهند.
پاپوس الکساندريا، هندسه دان يونانی قرن چهارم ميلادی درباره اين شگفتی طبيعت نوشت: «به کمک محاسبات هندسی خاص زنبورها میدانند که ششضلعی شکلی مناسبتر از مربع و مثلث است و با صرف مصالحی کمتر مقدار بيشتری عسل را در خود جای میدهد»
چارلز داروين که در اتوبیوگرافی خود (The Autobiography of Charles , 85) تصریح نموده «شایسته است که من یک تئیست (خداباور) نامیده شوم» و در نامهای که در سال ۱۸۷۹ تقریباً همزمان با اتوبیوگرافی نوشته، میگوید: «در شدیدترین نوسانهایم، هرگز یک آتئیست به معنای منکر وجود خدا نبودهام.» (منبع) وی نيز از جمله تحسين کنندگان کندوی زنبور عسل بود و در مدح اين ساختار طبيعی (و هوشمندانه) نوشت: «بهترين روش برای صرفه جويی در موم و کار است.» اما زنبورها چگونه موفق به چنين کاری میشوند؟!
دیدگاهتان را بنویسید